Skip to main content

luisteren in plaats van lezen of schrijven Liever luisteren? Dan kan, klik dan hier.

Viraal gaan na het schrijven van een brief aan Corona. Dat klinkt raar, maar gebeurde toch. Op 16 maart, de avond waarop ik me realiseerde dat het effect van Corona groots zou zijn, schreef ik een brief. Een brief, recht uit het hart. Niet herschreven of geredigeerd, in één ruk, alsof mijn handen gewoon het werk deden. Zo, dat was eruit. Dat schrijven bleek effectief. Ik deelde dit met mijn directe kring en kreeg liefdevolle reacties. Mijn ouders lezen de Gelderlander en daar kon je ervaringen delen. Ik stuurde de brief op. Ach, wie weet.

Viraal gaan tijdens Corona

Via vrienden kreeg ik opeens via Whatsapp en Facebook reacties op de brief. De brief werd met hen gedeeld door voor mij wildvreemden. Dat is een gekke gewaarwording. Iemand gebruikte zelfs de term ‘je brief over Corona gaat viraal’. Dat vond ik toch een beetje vreemd in deze context.

Maar ook telefoontjes en mailtjes van complete vreemden die me bedankten voor de woorden. “Jij beschrijft precies hoe ik me voel.” Een groter compliment kun je niet krijgen, want het is echt, oprecht.

Ok, dan hier de brief waar het over gaat
Effectief schrijven

Maar daar bleef het niet bij.

Podcast Patrick Kicken

Patrick Kicken, radio DJ en oprichter van de Podcast Leven zonder Stress, benaderde me via LinkedIn. Of hij een podcast met me mocht opnemen.
Heel eerlijk kende ik Patrick niet echt, en ik realiseerde me ook niet direct wat zijn bereik was. Tuurlijk zei ik ‘ja’! Alles wat ik in deze tijd kan delen of bijdragen is welkom.

Een uur lang spraken we over iedere zin uit de brief en hebben we deze helemaal ontleed. Dat was interessant om te doen. Dat heb ik me niet beseft op de avond van 16 maart.
Beluister hier de podcast.

Opdracht aan 700 senioren in Eindhoven: “Schrijf zelf een brief aan Corona.”

Ruim 700 senioren ontvangen vanaf april tweewekelijks ‘Vitamines voor de geest’: een postpakket met artistieke opdrachten erin. Om zo een bijdrage te leveren aan een zinvolle dag voor senioren die door het Coronavirus alleen thuiszitten. Vitamines voor de geest is een project van De Nieuwe Oost en zorgorganisatie Vitalis WoonZorg Groep.

Een van de opdrachten aan de senioren is: Schrijf zelf een brief aan Corona, waarbij mijn brief als voorbeeld geplaatst is.

Schrijven Schrijven Vitalis WoonZorg Groep

 

Goed, het is dus prima om je hart te luchten en dit de delen. Blijkbaar geeft het troost en zet je daarmee iets op papier wat voor anderen lastig verwoorden is. Graag gedaan.