Over

Klant: Eigen initiatief
Url: www.ophetbankjemet.nl
Categorie: Sociale cohesie

(Foto header gemaakt door Judith Berens)

Projectbeschrijving

gesprek wijkbewoners

Op het bankje met… is een project waar ik in 2017 mee ben begonnen. Ik woon in een deel van Hatert waar het goed vertoeven is. Geen overlast, fijne buren, et cetera. Toch staat het bekend als een (voormalig) Vogelaarwijk en heeft het een redelijk slecht imago.

In gesprek

Omdat ik wilde weten wie er aan de andere kant van de stoplichten in Hatert wonen, ging ik met hen in gesprek. Aan de hand van een rubriek in de wijkkrant met de titel ‘Op het bankje met…’.

Ieder gesprek leert je iets

Wat ontzettend leuk is, is dat je van iedereen leert. Beppie vertelt wat het werken voor de Voedselbank haar oplevert. Nicole en Vanessa vertellen dat er altijd iets voor hun kinderen te doen is in de wijk. Frank is dankbaar dat hij met zijn verleden heel welkom wordt geheten in Hatert en Mario deelt zijn hartepijn. En Monique is zo dapper om te vertellen over hoe zij tot haar 45 niet kon schrijven en nu naar school gaat om dit alsnog te leren.

Twee-maandelijks

Iedere twee maanden komt er een nieuw verhaal uit. Mocht je iemand kennen in Hatert die zich leent voor het bankje, stuur dan een e-mail naar ophetbankjemet@gmail.com.

Resultaten

  • Iedere 2 maanden een nieuw verhaal
  • Facebookpagina met inmiddels meer dan 150 volgers
  • Veel reactie bij delen via LinkedIn
  • Website www.ophetbankjemet.nl