“Hoe enthousiasmeren we zij-instromers?”

Leraar in Nijmegen organiseert informatiebijeenkomsten voor mogelijke zij-instromers in de regio Nijmegen. Ze willen aandacht voor het vak van docent voor zowel primair-, voortgezet onderwijs, MBO en Praktijkonderwijs. Ze kwamen bij mij met de vraag ‘Hoe enthousiasmeren we zij-instromers voor het vak van leraar voor de verschillende werkvelden?’

Schermafbeelding-2020-03-12-om-13.46.06-150x150.png

Informatie-avond zij-instromer

Tijdens het plenaire deel, waarbij de zaal overigens bomvol zat (!) vertelde wethouder Grete Visser en de heer Hans Schapenk (bestuurder Scholengroep Rijk van Nijmegen) over de enorme interesse voor het vak, de ontwikkelingen in Nijmegen en welk type docent we vooral nodig hebben om onze kinderen zo goed mogelijk onderwijs te bieden.

Avondvoorzitter-leraar-in-nijmegen-e1584017086251-150x150.jpeg

Vervolgens liet Simone Hoogenboom van VOION zien welke docenten er vooral nodig zijn, hoe het nu zit met bevoegdheden in het onderwijs en wat je als toekomstig docent kunt gaan verdienen.

Ten slotte werd er door o.a. zij-instromers, die het traject al hebben doorlopen, gepitcht voor de parallelsessies die volgden op het plenaire deel.

Veel enthousiasme

Er is veel interesse en enthousiasme, dat is duidelijk. Tijdens de parallelsessies kregen de mogelijke docenten van de toekomst te horen wat het betekent om het traject van zij-instromer aan te gaan.

Ook geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de website van Leraar in Nijmegen.