Over

Klant: Stichting Green Challenges
Url: www.greencapitalchallenges.nl
Categorie: Duurzaamheid

(foto header home gemaakt door Mohanad Ataya)

Projectbeschrijving

De Stichting Green Challenges heeft zich in de aanloop naar en tijdens het Green Capital jaar (2018) in Nijmegen ingezet om inwoners van Nijmegen handvaten te geven op het gebied van Duurzaamheid. Wat kun je als inwoner, als burger, als individu doen? Welke stap kun je zetten, hoe groot of hoe klein ook?

Uitdaging

Duurzaamheid is een ingewikkelde term. Het klinkt al snel als ongrijpbaar of duur of te ingewikkeld. Maar als je deze term afpelt en de mogelijkheden heel concreet maakt, kan iedereen er op de een of andere manier aan bijdragen.

Oplossing

Samen met de aanjagers van de verschillende thema’s heeft de Stichting in 2017 en 2018 zoveel mogelijk handvaten geformuleerd voor  de inwoners van Nijmegen. Als communicatieprofessional heb ik geholpen bij het delen van deze ‘challenges’ via Facebook, Twitter, LinkedIn en nieuwsbrieven. Daarnaast heb ik contact gelegd met de lokale media (als De Brug) en wijkbladen en hier maandelijks input bij aangeleverd, zodat de kennis letterlijk in de wijken kwam. Als ghostwriter van Margot Ribberink schreef ik columns voor de Quo Vadis.

Met De Groene Prijsvraag hebben we > 2000 deelnemers bereikt. Met iedere ronde deelden we laagdrempelig informatie over de Challenges.

duurzaam challenges

Spin-off

Vanuit deze samenwerking hebben we een nieuw ZZP-collectief opgezet met groene denkers en doeners: de Groenmakers. We gaan kijken op welke manier we andere gemeenten kunnen helpen bij het activeren van inwoners.

Resultaten

  • > 40 challenges
  • Maandelijkse exposure diverse lokale media
  • Veel (actieve) volgers op social media
  • Veel lof van zittende wethouder voor Challenges
  • > 2000 deelnemers De Groene Prijsvraag
  • Spin-off: De Groenmakers
  • Vervolgproject: Mijn Groene Wijk