reis door Het Groene Woud

Hoe kunnen we ons project ‘Het Groene Woud‘ feestelijk afsluiten, nu we niet fysiek met 800 mensen bij elkaar kunnen komen?

De organisatie van Het Groene Woud kwam met deze vraag. De oplossing? In samenwerking met de opdrachtgever, de mannen van The Brain, Patrick Messmer van Committ en het team van Housefiller events hebben we een online programma neer kunnen zetten.

De 180 deelnemers hebben zich verdeeld over 36 teams die anderhalve meter afstand tot elkaar konden bewaren. Vanuit de verschillende woonkamers konden ze genieten van een twee-en-een-half uur durend programma.

Mijn reis door Het Groene Woud

Als reiziger mocht ik vijf thema’s in Het Groene Woud onderzoeken en de interviews hiervan zijn in vijf films vastgelegd. Deze werden verspreid over de avond vertoond. De films zijn terug te zien op mijn YouTube-kanaal.

Ik startte mijn reis bij station Best en ging van daaruit door naar het Poortgebouw.

In een tafelgesprek met wethouder Marc van Schuppen, directeur Noord-Brabants Landschap Jan Baan en vrijwillig projectleider Twan Tiebosch spraken we over het thema ‘High Tech, High Green’: hoe versterken het landschap en de economie elkaar?

Vervolgens sprak ik met natuurbeheerder Sjors over de nieuwe natuurbrug de Mortelen.

In Liempde vertelden drie vrijwilligersinitiatieven over de succesfactoren van samenwerking.

In Boxtel vertelde wethouder Peter van de Wiel over kunst in park Stapelen en Harry nam me mee naar het Duizendjarig Woud.

Ik sloot de reis af bij Streekpark Kienehoef, in gesprek met ondernemer Rob en wethouder Coby van der Pas. We spraken over het verleden, het heden en de toekomstplannen voor Het Groene Woud.