Ik geloof in de mogelijkheid om grote thema’s aan te pakken. Hoe? Door klein te beginnen, met de overtuiging dat je samen iets op gang kunt brengen. Zo geloof ik in inclusiviteit, in de aanpak van armoede en in het verduurzamen van onze maatschappij. Op mijn LinkedIn-pagina staan de meest recente voorbeelden.

Nadat ik me vijftien jaar als communicatieprofessional en projectmanager in allerlei projecten heb vastgebeten, koos ik ervoor om me alleen nog te richten op zinvolle projecten. Dáár wil ik meerwaarde bieden. Dat doe ik als procesbegeleider, projectmanager, adviseur en communicatieprofessional. Met een hands-on mentaliteit.

Het meest waardevolle vind ik het contact met de inwoner, degene voor wie je het uiteindelijk doet. Want of je nu ambtenaar, docent of arts bent, we zijn uiteindelijk allemaal ‘inwoners’.

Wat zijn zinvolle projecten?

Een project kan zinvol zijn omdat het kansen biedt voor mensen die het minder goed hebben getroffen. Omdat het de systeem- en leefwereld dichter bij elkaar brengt. Of omdat het zorgt voor bewustwording en gedragsverandering rond het gebruik van grondstoffen. Er zijn nog heel veel zinvolle stappen te zetten op vele maatschappelijk relevante thema’s.

De bewuste keuze om me alleen nog op deze thema’s te richten, heeft me al veel mooie projecten opgeleverd. Ik zie kansen, ga in gesprek met betrokkenen en aan de slag om een stap in de goede richting te zetten.

Wat is mijn meerwaarde?

Opdrachtgevers hebben vaak een sterk inhoudelijke focus en staan voor grote opgaven. Mijn meerwaarde is dat ik die ambitie vertaal naar een concrete eerste stap. Door vragen te stellen en door helder te maken wat er bereikt moet worden en op welke manier. Omdat ik spreek en werk met zowel directeuren als ouders op het schoolplein, wijkbewoners, veldwerkers en communicatieadviseurs, weet ik verbindingen te leggen die niet altijd vanzelfsprekend zijn. En die ouder op het schoolplein kan dan ook maar zo weer een directeur zijn.

Ik denk in kansen, ga in gesprek met betrokkenen en samen aan de slag om een stap in de goede richting te zetten. Dat is mijn werkwijze.

Mijn blogs

Vooraf even een hapje eten? O, nee, dat kan natuurlijk niet! Kan ik dit, onder bewind? Met € 70,- per week rondkomen?

Onder bewind staan. Een aantal jaar geleden had ik geen idee wat dat betekende. Ik had namelijk nog nooit iemand gesproken die onder bewind had gestaan. Nu weet ik wel beter. Als je in de cijfers over armoede duikt, ontdek je vanzelf hoe ontzettend veel mensen met weinig geld moeten rondkomen. In gesprek met klanten […]

Ik ben een ZP’er, geen ZZP’er

Toen ik een paar jaar geleden een carrière-switch wilde maken, begon ik, zoals ik dat tot dan toe kende, met me in te schrijven bij allerlei vacaturebanken. En ik ging op zoek naar geschikte vacatures. Waar ik naar zocht? Iets met communicatie en projectmanagement, want daar liggen mijn roots en dat vind ik leuk om […]

Prinses-danseres in kindertijd? Helaas, niet gelukt

Een blog met een persoonlijk randje dit keer. Of, ligt persoonlijk en zakelijk bij mij misschien minder uit elkaar dan ik zou vermoeden? Hieronder een briefje uit mijn middelbare-schooltijd en terugblik naar mijn kindertijd. Vroeger wilde ik prinses-danseres worden, echt waar. Ik realiseerde me op dat moment niet dat je dan ten minste naar een […]

Welke rol verwacht jij van de overheid?

De voorbereidingen voor het Duurzaamheidscafé van 26 maart a.s. hebben me aan het denken gezet. Wil ik dat de overheid, dus zowel het Rijk als mijn eigen gemeente, me dingen oplegt, zodat ik sneller kan bijdragen aan een verlaging van de CO2-uitstoot? Of wil ik dat ik gewoon op alle onderdelen zelf bepaal wat en hoe ik […]