Over Elma

Iedere dag ontmoet ik mensen en steeds weer ontdek ik dingen die ik die ochtend niet zou kunnen vermoeden. Het klinkt zo simpel, maar in gesprek gaan en veel vragen stellen geeft veel voldoening. En inzicht. En uitzicht op mogelijkheden. Vanuit die nieuwsgierigheid en de oprechte wens om nuttige stappen te zetten, handel ik.

Vijftien jaar lang heb ik me als communicatieprofessional en projectmanager in allerlei projecten vastgebeten. Tot ik besloot me alleen nog maar te richten op projecten die ik echt waardevol vind. Want ik geloof in inclusiviteit, de aanpak van uitdagingen in het sociaal domein en het verduurzamen van onze samenleving. En juist op die gebieden wil ik meerwaarde bieden. Zo begon ik mijn ondernemerschap met het optuigen van het project ‘Op het bankje met’. En dit blijft inzichten opleveren.

Mijn onbevangenheid, energie en persoonlijke aanpak zet ik in om mensen te helpen. Mijn grootste kracht: heel veel vragen stellen. Wat gaat hier mis? En vooral: hoe kan het beter? En hoe gaan we dat nú aanpakken? Ik wil resultaten zien, mensen blij maken. Een complex verhaal simpel maken, zorgen dat iemands verhaal gehoord wordt en mensen bij elkaar brengen. Dáár krijg ik energie van. Het meest waardevol vind ik het contact met inwoners. Voor hen doe ik het. Want of je nu ambtenaar, docent of arts bent: uiteindelijk zijn we allemaal inwoners.

Communicatieprofessional inwoners
ondernemerschap

Waardevolle projecten

Een waardevol project biedt kansen voor mensen die het minder goed hebben getroffen. Omdat het de systeem- en leefwereld dichter bij elkaar brengt. Of omdat het zorgt voor bewustwording en gedragsverandering. Ik zie kansen, ga in gesprek met betrokkenen en aan de slag om een stap in de goede richting te zetten.

Door alleen nog voor deze thema’s te kiezen, mocht ik al een bijdrage leveren aan veel mooie projecten. Maar ik weet zeker dat er nog heel veel zinvolle stappen te zetten zijn op allerlei maatschappelijk relevante thema’s.